Solidconcepts

"Come to your senses.”

Trainers

AnnaMaria Springelkamp

AnnaMaria is fysiotherapeut sinds 1980. Ze woonde lang in Friesland en had een eigen praktijk in Heerenveen en Sneek. Nu woont en werkt ze in Groningen.

 

Midden jaren 90 volgde ze een specialisatiestudie Oedeemtherapie en werkte ze jaren met vrouwen met borstkanker. Haar voornaamste interesse ligt op het gebied van de psychosomatiek. Sinds 2000 is ze haptotherapeut en ondersteunt ze mensen met stressgerelateerde klachten. Hiernaast werkt ze sinds 2014 als YinYoga-docent en geeft ze wekelijks les aan vijf groepen in Groningen en Paterswolde.


AnnaMaria is geregistreerd in het CKR voor Fysiotherapie, in het BIG-register, en in het register Yinyoga-docenten.

 

Meer weten over AnnaMaria? Kijk op: praktijk-springelkamp.nl

 

Joan Niebuur

Joan verzorgt op zaterdagmiddag, na de stiltedagen, een workshop stembevrijding: ‘Van Stilte naar Stem’.


Ze heeft een brede opleiding als stembevrijder en begeleid je om vanuit de innerlijke stilte je stem, je eigen frequentie, je persoonlijke geluid te ontdekken en te laten horen. Een mooier startpunt voor stembevrijding is er bijna niet. 

 

Je eigen stem, samen met die van anderen, laten klinken en zingen verbindt en heeft vaak een opluchtende, bevrijdende en vitaliserende werking. Het is ook spannend, jezelf laten horen. En zegt Joan: "Als je kunt praten kan je ook zingen".


Joan brengt ons vanuit nieuwsgierigheid en met een open hart in de ervaring.

 

Fokje Westerling

Fokje werkte na haar studie Communicatiewetenschap 14 jaar als communicatieadviseur voor grote organisaties. Gaandeweg breidde haar belangstelling voor bedrijfscommunicatie zich uit naar persoonlijke communicatie en persoonlijke ontwikkeling.


Sinds 2003 werkt ze vanuit SolidConcepts in Groningen als communicatieadviseur, coach, therapeut en mindfulness- en zelfcompassietrainer.


Fokje is als mindfulnesstrainer gecertificeerd door de VVM en de VMBN (categorie 1-trainer) en is docent en supervisor voor deelnemers aan de MBCL-opleiding tot compassietrainer van Frits Koster en Erik van den Brink.


Meer weten over Fokje? Kijk op: solidconcepts.nl

Marenka Bontekoning

Marenka verzorgt de klanken op zaterdagavond, eerst als onderdeel van de Yin Yoga, daarna in de vorm van een ligconcert. Klank versterkt de beleving van de Yin Yoga en is een prachtige en krachtige manier om dieper te zakken in je lijf en verdieping te geven aan je beleving.

 

Sinds 2015 geeft Marenka klankschaalmassages. Ze doet dat zowel op een behandeltafel als in het water. Daarnaast verzorgt ze klankconcerten en is klank onderdeel van diverse andere activiteiten die ze heeft ontwikkeld, in haar eentje en als duo.


In de loop der jaren zijn verschillende muziekinstrumenten op haar pad gekomen. Naar de Heideretraite neemt ze, naast haar klankschalen, ook mee: een monochord, RAV, koshi’s, een rainstick, en een crispy shaker.